Cabecera Optihelp
Cabecera Optihelp Cabecera Optihelp Cabecera Optihelp
Cabecera Optihelp

Tarifes Optihelp

Els nostres tècnics són professionals qualificats i amb una àmplia experiència. Darrera aquest coneixement hi ha moltes hores de treball, de búsqueda, d'estudi i formació. Tot això per tal de donar el millor servei en el menor temps als nostres clients. Els nostres tècnics resoldran la incidència i l'assessoraran, sense que vostè s'hagi de desplaçar, a la seva casa o oficina.

Disposarà d'un servei professional a un preu econòmic. Demani el seu pressupost personalitzat.

Per ajustar-nos a les necessitats dels nostres clients oferim borses d'hores, contractes de manteniment i/o d'assistència o contractar el nostre servei per hores.

CONDICIONS BOSSA D'HORES
- No es podrà fer ús de les hores contractades en aquesta modalitat fins passades 48 hores de la contractació o passades 12 hores si es contracten duran el transcurs d'una assistència.
- Temps de resposta màxim de 24h des de la recepció de l'avís.
- Desplaçament no inclòs. La bossa d'hores no inclou el desplaçament per a assistències In Situ que es facturarà segons la tarifa desplaçament.
- Pagament per endavant.
- Caducitat de 12 mesos des de la data de contractació.

També oferim assistència remota per als clients amb contracte d'assistència o borsa d'hores.
Hi ha incidències i gestions tècniques que poden ser resoltes emprant una connexió remota a l'equip client connectat a Internet. Això li permet disminuir els costos i el temps de resolució al no haver-hi desplaçament.

 

- Comptabilització de l'assistència remota en fraccions de 30 minuts.

      Assistència remota

Contracte de manteniment / assistència informàtica
Disposem de combinacions d'assessorament i d'assistència en la forma que millor s'adapti a les seves necessitats: contractes de manteniment i/o assistència, bossa d'hores, en la modalitat presencial o en la modalitat remota o una combinació d'ambdues.
Les tasques poden ser l'assistència a l'usuari (resolució de dubtes), configuració i/o instal·lació de dispositius (routers, impressores, memòria, gravadores, etc.), configuració i/o instal·lació de programes (sistema operatiu, correu electrònic, antivirus, editor, etc.), gestió de servidors (alta, baixa d'usuaris, grups de treball, dominis, carpetes compartides, permisos d'accés, etc.), supervisió de les còpies de seguretat, etc.

Contacti amb nosaltres i sol·liciti un pressupost sense compromís a optihelp@optihelp.com o al telèfon 665273014

 
Pie Optihelp